Aantal personen: 2
4 eetlepels boter
3 geperste teentjes knoflook
2 kippenpoten (of 350 gr kipfilet in blokjes)
2 dl droge witte wijn
2 dl gevogeltefond (pot)
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel tijm
1 blik artisjokharten in plakjes
12 zwarte olijven in plakjes
11/4 dl crème fraîche
zout, peper
Bak de knoflook 5 minuten in de boter.
Bak daarna de kip in 10 minuten bruin en hem uit de pan.
Roer de wijn, de fond, de peterselie, de tijm, de artisjokharten en de
olijven door het braadvocht, leg de kip terug en laat 30 minuten garen
(kipfilet 10 minuten).
Roer er de crème fraîche en zout en peper oor.
Lekker met broccoli en knoflookrijsttimbaaltje.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |